Munten:

Betaling FAQ

Q1: Waarom is mijn betaling mislukt?

A1: Er zijn verschillende redenen wat kan leiden tot falen betaling. Daarom let op het volgende wanneer u betaalt.

1. Uw betaalmethode moet een van degenen die onze website aangesteld. VISA, zal MasterCard, JCB worden geaccepteerd als betaling.

2. Uw betaling adres moet hetzelfde zijn als degene die u gebruikt voor credit card applicatie. Postscriptum Het kan afwijken van uw verzendadres te zijn.

3. Onvolledige contactgegevens kan de betaling storingen veroorzaken. Zorg ervoor dat u het invoeren van de volledige adres, de juiste telefoonnummer en kaarthouder informatie.

4. De betaling zal waarschijnlijk mislukken als uw IP-adres is ver van uw credit card-adres omdat in dit geval, zou de betaling worden beoordeeld als hoog risico door de bank.

5. Een ip adres mag slechts één keer te betalen in een dag. Het betekent dat u slechts één bestelling kan kopen in een dag.

 

Q2: Waarom is mijn betaling hangende nadat ik heb betaald?

A2: Er is kans dat uw betaling niet is gemaakt. Controleer uw credit card statement. Zodra uw betaling is ontvangen, kunt u de order status veranderd naar "betaald" te zien. Als de betaling is al afgeschreven en de status nog steeds 'in behandeling', neem dan contact op met onze 24-uurs klantenservice via e-mail. We zullen contact met u zo spoedig mogelijk.

 

Q3: Hoe veilig is mijn betaling?

A3: Betalingen via escrow zijn beveiligd met VeriSign encryptie, de hoogste encryptie technologie commercieel beschikbaar. U kunt ervan verzekerd zijn dat uw credit card en accountgegevens nooit zal worden onthuld